Tarih Kas - 4 - 2012 Kategori:
Malzemeler
3 adet yumurta, 1/2 kalıp yarım yağlı peynir, 1/2 su bardağı zeytin yağ, 1 su bardağı süt , 2 su bardağı un, 2 adet patetes, 1 adet orta büyüklükte havuç, 2 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber
Mutfak: Pişirme Süresi: 35 dakika Servis: 8 kişilik

 

Yapılışı:

Hamur kabınıza önce haşlayıp soguttuğunuz patatesi, sonra da havucu ve peyniri rendeleyin. İçerisine yumurtaları kırıp çırpma teliyle karıştırın. Yağı, sütü, tuzu ve karabiberi de koyup hepsini birlikte iyice çırpın. Unu ve kabartma tozunuda ekleyerek tekrar iyice karıştırıp akışkan bir kek hamuru kıvamını almasını sağlayın. Çok koyu olursa; biraz süt, cıvık olursa da un ekleyebilirsiniz.

Hazırladığınız hamuru ortaboy teflon tepsiye boşaltın ve eşit şekilde yaydırın. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırına koyun. Altı üstü kızarınca ortasına kuru bir bıçak batırarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.

Hamur bıçağa yapışmazsa BörKek’iniz pişmiş demektir, yapışıyorsa biraz daha fırında tutun ve içini çekmesini sağlayın. Fırını kapatıp 5 dk kadar dinlendirip fırından çıkartın. ılınınca servis yapabilirsiniz.

Ağız tadıyla yemeniz dileklerimle, afiyet olsun.

Yorum yazın


Yeni Tarifler

Tramisu

Tarih Mar - 8 - 2015

0 Yorum

Hamsi Buğulama

Tarih Şub - 15 - 2015

0 Yorum

Portakallı Helva

Tarih Oca - 11 - 2015

0 Yorum

Kış çorbası,

Tarih Oca - 6 - 2015

0 Yorum